Isten szélesre tárja kapuját

Miközben a földi történéseket könnyedén követni tudjuk, az Ég dolgai legtöbbször láthatatlanok maradnak számunkra. Ám ha csak egy kicsit is hiszünk a "Kezdetben volt az Ige" teremtő erejében, tudhatjuk, hogy minden fizikai folyamatot megelőz valamilyen szellemi szándék, aminek következtében az a valami a maga tempójában egyszer csak kezd formát ölteni a mi világunkban is. Így van ez az alkotó ember, valamint a felsőbb erők esetében is. Az egészet még rejtélyesebbé teszi a jó és a gonosz harca, mely során a legtisztább isteni szándékra azonnal reagál egy "almát kínáló", az embert újra és újra a bukás felé vezető erő is. A jelenség korántsem alkalmi, erről szól folyamatos lelki küzdelmünk is legbelül. Ennek az állandó mozgásnak a látható jeleit visszafejtve azonban felsejlik valami az isteni akaratból, a szeretet mérhetetlen magasságból fakadó forrásából. 


Ezúttal induljunk ki abból a profánnak tűnő hétköznapi jelenségből, hogy vajon miért találjuk a legjövedelmezőbb szakmák között például az informatikust, a jogászt, a közgazdászt, és miért kereshetnek olyan sokat a közismert médiaszemélyiségek? Az csupán részigazság, hogy a magas fizetések az érintett foglalkozások piaci értékét mutatják. Közös ugyanakkor bennük, hogy döntően olyan szellemi tevékenységekről van szó, amelyek nagy hatással lehetnek dolgok, folyamatok működésére, mások vagyoni helyzetére, gondalataira, érzelmeire. Régebben nem így volt, a középkorban, de még később is, a kétkezi mesterséget űzők - legyen szó molnárról, kádárról, csizmadiáról, szabóról - fontos emberek voltak, és biztos megélhetéssel rendelkeztek. Ma már mindez bőven eltolódott az intellektus irányába. A jelenség se nem jó, se nem rossz, együtt élünk vele.

És a tempó tovább gyorsul. Új front nyílik azzal, hogy kifejlődik majd egy virtuális világ, melynek megalkotásában és menedzselésében részt venni nagyon kifizetődő lesz. Az már ma is tény, ha leülünk egy számítógép mellé, vagy csak kézbe vesszük a telefonunkat, egyre több mindent el tudunk intézni, de abban az új térben úgy lehet majd ügyeket végig vinni, szórakozni, oktatni, tanulni, hogy az még a jelenleginél is kevésbé kötődik a fizikai megjelenéshez. De vajon milyen titkot rejt ez az irány, mit mutatnak a jelek? 

A magyarázathoz kétféle megközelítés adódik. Vegyük először az emberit, amely a jó és a gonosz harcáról szól. Miközben a fentieket a technika fejlődésének tekintjük, ebbe az irányba hajt a mögötte felhalmozódó rengeteg pénz és az általa biztosított kényelem is, amelyek rendkívül CSÁBÍTÓAN hatnak a hétköznapi emberre minden tekintetben. Arról más alkalommal már volt szó, hogy a virtuális valóság és a mesterséges intelligencia milyen veszélyekkel járhat. Érzékeinket, akaratunkat mind jobban gúzsba kötik a virtuális ingerek, képek, tartalmak, kitalált történetek. Ha a hétköznapi tennivalók megoldódnak egy időre, máris ott a késztetés a digitális szórakozásra, figyelmünk azonnal keresni kezdi az új élményeket. Mondhatnánk, hogy ezekben a pillanatokban már csak pihenni akar, valójában mégis ugyanabban a mókuskerékben rohanva fárasztja magát vég nélkül, akár az összeomlásig. Ez a szellemi pörgés annyi élményt adhat számára, hogy közben eszébe sem jut létezésének célja. Több milliárdnyi ember agyából mosódik ki Isten, és a hozzá vezető út keresése. Mivel azonban a teremtett ember létezésének mégis csak ez az alapja, a csapdába esett tömegeknek újabb és újabb figyelmeztetéseket, tragédiákat, sorscsapásokat kell elszenvedniük, mert Isten célja, hogy mindenki a saját akaratából emelje felé a tekintetét.

Ez tehát a látható, a baljós jövőt sejtető rész. Emberi szintünkön tartva a figyelmünket, azért jó oldala is van a folyamatnak. Az egyre intenzívebb és kifinomultabb csábítás ugyanis azt jelzi, elménk egészen elképesztő módon válik érzékennyé a nem kézzelfogható világ iránt. Bár az említettek miatt sokan vannak és még többen lesznek, akik mindenféle démoni hatás csapdájában vergődnek, ugyanakkor egyre nagyobb azok száma is, akik érzékenységük által vezetve, ösztönösen, belső kényszerből találnak rá az Útra, és haladnak Égi szülőjük felé. Ők úgy képesek használni a technika vívmányait, hogy közben nem terelődik el a fókuszuk. Valójában ez a szellemi fogékonyság a jelenség elsődleges oka, a tudatot átmosó, a felejtés ködét ránk borító csábítás csak erre reagál. A felfelé nyitott szeműek és a megvakított tömegek közt kétségtelenül egyre csak nyílik az olló. 

Egy Isten felé törekvő ember számára mindemellett felmerülhet a kérdés: miért van belénk kódolva, hogy körülöttünk minden egyre csak távolodjon a természetestől, látszólagossá és viszonylagossá válva? Mit jelent mindez? Az emögött álló kétségtelenül isteni szándékról bár csak hozzávetőleges fogalmunk lehet, annyi mégis jól látható, hogy az anyagi folyamatok irányitásának informatikai szintű kézben tartása megint csak egy leképeződés, az égi folyamatok tükörképe, sziluettje. Arra utal, hogy az éteri átistenülés során egyre többen jutnak túl az anyagi világ csapdáin, és kapnak "hatalmat" felette. Ez nem pénzzel kifejezhető hatalom, hanem az a csoda, amelyre már sok-sok évvel ezelőtt utalt az írás. 

👉 Aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. 

Ez mindenképpen egy szellemi örömhír, amely fájdalmas hétköznapok résein keresztül szökik szárba. A soha senki által nem látott Isten tehát lassan széttárja kapuját, amelyen keresztül egyre többen juthatnak át az égi hazába.

👉 Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A mennyei építőmester

Ítélet más vallások felett

Kezdők szerencséje