Bármi történik, ne ítélj elsőre!

Várjunk egy-két évet, és addigra kiderülhet, hova futnak ki a mostani események, csak akkor érdemes megítélnünk azt, ami most katasztrófának tűnik. Így foglalható össze az a beszélgetés, amely egy  kifejezetten nehéz, bizonytalan kimenetelű időszak kellős közepén hangzott el. A jószándék, a sok próbálkozás és a belül megfogalmazott számtalan ima ellenére egymást követték a kivédhetetlen konfliktusok, melyek végül óhatatlanul egy súlyos döntéshez vezettek. Első ránézésre a helyzet így is egészen kétségbeejtő volt. 

Legtöbbünknek biztosan vannak hasonló emlékeik, és előfordult, hogy miközben a múlttal már nem tudunk mit kezdeni, fogalmunk sincs, mit hoz a sötét viharfellegek mögül előbukkanó jövő. Nagyon hasznos olyankor megfontolni, hogy vajon az emberi akaratunkon túl, nem az isteni gondviselés működik-e a háttérben. Mert a dolgoknak múlniuk kell, hogy átadják helyüket az újnak. Ilyenkor jó ha tudjuk, elménket a Legszentebb Név felé fordítva lélekben megerősödve jöhetünk ki a konfliktusból. Ez az a láthatatlan kötél, melyen végigsétálva érzelmileg sértetlenül juthatunk túl a nehéz, embertpróbáló időszakon. Mert ez az a pillanat, amikor igazzá válhat a mondás: ami nem öl meg, az megerősít

A lényeg az, a másokat nyomasztó panaszáradat helyett érdemes inkább belső vezérfonalunkhoz rögzítenünk magunkat, és csendesen a jövőben bízva megélni a napokat. Mert tudnunk kell, a sorsfordító dolgok nem történnek véletlenül, csak az emberi képességeink nem tesznek alkalmassá arra, hogy jövőlátóként mindent tudjunk a miértekről és a hogyanokról. 

Jézusnak azonban megvolt erre a képessége, ezért is jegyezhették le a következő sorokat, melyek hűen tükrözik: az isteni akarat megértésével elfogadhatóvá szelídül életünk bármelyik nehéz időszaka. 

👉És tanítani kezdte őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, és el kell vettetnie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, és meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia. Jézus nyíltan beszélt erről. Péter ekkor félrevonva őt feddeni kezdte; ő azonban megfordulva tanítványaira tekintett, megfeddte Pétert, és ezt mondta: Távozz tőlem, Sátán, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A mennyei építőmester

Ítélet más vallások felett

Kezdők szerencséje