Ami nem öl meg

A vonásai keményebbek lettek az utóbbi időben, és a tekintete is fakóbb. A régi megszokott élénksége már csak emlék, megváltozott, fáradtabb lett. Mi az oka? Személyes tragédia, anyagi gondok, munkahelyi problémák, családi konfliktusok, makacs betegség, bármi lehet. Teljesen mindegy, tisztán látom rajta, hogy baj van. 
Ami nem öl meg, az megerősít. Milliószor halljuk és mondjuk ezt a közhelyes mondatot, és meg is nyugtatjuk magunkat, de mint oly sok minden, ez így sajnos csak féligazság. Mert minden a fókusztól függ, attól, hogy mire figyelünk a megpróbáltatások idején. Ha a teherre, az előttünk álló akadályra, akkor a nehézségek marni kezdik lelkünket. Azonban ha figyelmünket csak időlegesen foglalják le a feladatok, és gondolatainkat leginkább a legfelsőbb tölti ki, nyertünk.

Jómagamat nyugodt, derűs embernek tartom. Csak ritkán fordul elő, hogy elragadnak az indulatok, ami elsősorban annak a mindennapos munkának köszönhető, hogy naponta - összességében több órán át - ismétlem magamban a Nevet: Jézus Krisztusét, vagy az Istenszülő Nagyboldogasszonyét. A Név kitölti az elmét, a lelket kitisztítja, a cselekedeteket pedig tudatosan tartja. Az akadályok jönnek, majd mennek, de a szilárd pont legbelül marad. 

Ha az élet olyan fatális akadályt gördít elém, ami megöl, tudom, szellemem jó helyen van. Amennyiben viszont csak megpróbál, úgy figyelmem még koncentráltabb és szilárdabb lesz. Csakis a Névvel telítve válhat igazzá a mondás: Ami nem öl meg, az megerősít. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Ég szerelme

Kezdők szerencséje

Ezoterikus csapda