Látomás

Évtizedekkel ezelőtt egy találkozón hangzottak el a következő mondatok, amelyeket nekem címeztek. Ez egy látomás része volt, és úgy gondolom, az általa megjelenített hely, illetve annak időpontja nem szorul magyarázatra.

"Szürkület van, az eget sötét felhők borítják, és a száraz fű a földig hajol az erős szélben. A kereszteken már senki sem él, és körülöttük a tömeg döbbenten áll, sokan zokognak. Ott látlak közöttük." 

A fentiek sokáig nem foglalkoztattak különösebben, de azért évekkel később hasonló alkalommal, másoktól is megkérdeztem, mi a véleményük erről. Volt, aki kitérő választ adott, de akadt, aki tovább ment, és azt mondta, abban az időben egy betegségből is kigyógyultam, ezért örökké elköteleztem magam.

Mindez roppant személyes ügy, éppen ezért sokak számára közömbös lehet, vagy éppen értetlenséget, azonnali tagadást válthat ki, ráadásul igazságtartalmát sem lehet kideríteni. Mégis eszembe jut időnként, ahogy az is, hogy már csak néhány év, és elérkezünk Jézus kereszthalálának kétezredik évfordulójához. Ez a tény különös színezetet kaphat egy a Bibliába kódolt "jóslat" által. Őszintén szólva fogalmam sincs, mennyire közismert az összefüggés a következő két idézet között, amelyeket érdemes együtt értelmezni.

👉 Miért keresitek a holtak között az élőt? Nincsen itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza: megmondta nektek még Galileában, hogy az Emberfiának bűnös emberek kezébe kell adatnia és megfeszíttetnie, de a harmadik napon fel kell támadnia. (Lk 24:5-7)

👉 Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. (2Pt 3:8)

Napjainkban rengeteg külső jel és belül megélhető tapasztalás mutat abba az irányba, hogy korszakhatárhoz értünk, spirituális téren olyan jelentős folyamatok zajlanak, amelyek hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válnak. Hogy mi fog történni, nem tudjuk. Annyi azonban biztos, ha hívjuk magunkban Jézus Krisztust, a Szentlélek válaszként érkező hatása lélekben és szellemben átalakít. Ha mindezt nagy tömegek teszik, a hatás már társadalmi szinten is érzékelhetővé válik. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Ég szerelme

Kezdők szerencséje

Ezoterikus csapda