A legértéktelenebb pillanat a legfontosabb

Az idő múlása személyes élmény. Vannak időszakok, melyek tartalmasak, rendhagyóak, sokszor kifejezetten örömteliek, megélni ezeket egy pillanat műve, emlékük viszont örökre megmarad. Aztán van a többi, mely az élet nagyobb részét tölti ki, az ilyenek rutinszerűek, megszokottak, hétköznapiak. Legyünk bárhol, otthon, munkahelyen, utazás közben, ezek a szürke momentumok többnyire ólomlábakon járnak, emlék azonban nem sok marad belőlük. Mintha meg sem történtek volna, úgy elsuhannak, és évek múltán semmit sem hagynak maguk után. Elménk trükkje, hogy a saját időnket éljük, mert bár a fizikai értelemben eltelt mérhető, a személyesen megélt nem. Bármennyire is furcsa ez a jelenség, nem tudjuk kikerülni. Majd ahogy korosabbá válunk, az elröppenő idő mellé sokszor befészkeli magát a hiányérzet: valami kimaradt az életünből. Misztikus szemszögből legtöbbször tényleg így is van. Mert valószínűleg nem véletlenül működik így a tudatunk, és eredendően ez is egy nálunk végtelenszer hatalmasabb akarat nyoma. 


Nap mint nap rengeteg olyan pillanat adódik, amely alkalmas arra, hogy Isten felé forduljunk és Jézus Krisztus nevét forgassuk az elménkben. Ezek pont azok a lassan múlóak, szürkék és élménynélküliek, amikor a magukra hagyott zabolátlan gondolataink csapongva szaladnak szét. A pillanat tehát kínálja magát, és ha kihasználjuk ezeket az alkalmakat, akár több órán át is hivhatjuk Őt. Mindössze önfegyelemre és gyengéd, de kitartó terelgetésre van szükség. 

A személyes erőfeszítés az isteni szeretetnek és jóindulatnak köszönhetően nem marad eredmény nélkül. Ha el is telik az élet, az emlékek mellé még egy hatalmas ajándékot kapunk, Isten közelségének kétségbevonhatatlan tapasztalatát.

👉 De eljön az óra, és az MOST VAN, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A mennyei építőmester

Ítélet más vallások felett

Kezdők szerencséje