A legfontosabb imáról

Jézus Nevének segítségül hívása sokféle keretbe foglalható. Mindenkinek magának kell megtalálnia azt a formát, amely a legmegfelelőbb a saját imája számára. Így ír a Jézus-imáról Lev Gillet atya, akinek sorai a chotki.hu oldalon olvashatók. Következzen néhány kiemelés a könyvből, melyek keresztény szóhasználattal fogalmazzák meg egyebek mellett a Név hívásának és a szellemi-lelki eggyé válásnak a kapcsolatát. 

📌Jézus Neve nem csak abban segít nekünk, hogy elérjük a szükségleteink teljesülését. („Bármit kértek az én nevemben az Atyától, megadja nektek, eddig nem kértetek semmit a nevemben, kérjetek és kaptok (Jn 16,23-24). De Jézus Neve már eleve kielégíti a szükségleteinket. 

📌Ne jövőbeli teljesülésként tekintsünk az imánkra, hanem úgy, mint amely most teljesül Jézusban. Ő több mint annak az ajándékozója, amire nekünk és másoknak szüksége van, Ő maga az ajándék.

📌Kísértésben, kitartóan hívd a Szent Nevet, de csendben és gyöngéden. Ne kiáltsd, és ne mondd aggodalommal vagy indulatosan. Hadd itassa át a lelket apránként, amíg valamennyi gondolat és érzelem egyesül és köréje gyűl.

📌Ez a Béke Fejedelmének Neve; békében kell hívni, és aztán békét hoz nekünk, vagy még jobb történik, a Név lesz (mint Ő, akit szimbolizál) a mi békénk.

📌Kimondhatjuk Jézus nevét és bele tudjuk helyezni a kereszt teljes valóságát, a jóvátétel teljes misztériumát.

📌A Név segítségül hívása egy eszköz arra is, hogy alkalmazzuk magunk számára a Megtestesülés misztériumát. Egy erőteljes eszköze a Mi Urunkkal való egyesülésnek.

📌Létezik bizonyos analógia az Ige Megtestesülése és a Szent Név bennünk lakása között. Az Ige testté (hússá) lett. Jézus emberré lett. Jézus Nevének belső valósága, átmenve a lelkünkbe, kiárad a testünkbe. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A mennyei építőmester

Ítélet más vallások felett

Kezdők szerencséje