Beköszöntene az Aranykor

Fegyveres konfliktusok, hazug politika, részérdekek, kapzsiság, nyomor, életmóddá vált elégedetlenség. Ilyen a világunk, nemcsak itthon, máshol is. Nem sokkal azelőtt, hogy ezek a sorok megjelennek, parlamenti választásokat tartottak Magyarországon. Vajon benne volt vagy van a levegőben valamilyen lényegi változás lehetősége? Nem hinném. Tekintsük az alábbiakat egy új és jobb világ víziójának, melynek kiindulópontja az a feltételezés, hogy mindenki tudja, mi a spirituális feladata emberként, és ezért tesz is. Most következzen egy gondolatfutam arról, milyen lehetőséget hagy ki az emberiség, melynek legnagyobb ellensége saját maga.

👉Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

Egy korábbi bejegyzésben már volt arról szó, hogy a Mi Atyánk nemcsak imatanács, hanem egyfajta iránymutató is azok számára, akik gondolataikat Jézus Krisztus nevével töltik ki. Hiszen abban a tökéletes Jézus tökéletes tanácsot adott a tökéletes istenkapcsolat fenntartására. És mi történik, ha mi mindössze a tökéletes nevét hívjuk?  Minden automatikusan megvalósul abból, amit egykoron feljegyeztek a beszédéből. 

Szóval ezúttal is a Mi Atyánk lesz a sorvezető, miként nézne ki, hogyan működne körülöttünk a világ. 

👉Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, 

Mivel ennek az írásnak az alapja, hogy az emberek magukban hívnák Jézus Krisztus isteni eredetű nevét, a kérés első része máris teljesülne. Több milliárdnyi személyes tapasztalat erősítené meg: a Név szentsége kikezdhetetlen, minden fejlődés alapja, maga az Út, az Igazság és az Élet. Itt felmerülhet a felvetés, hogy Jézus Krisztus a Fiú személyes neve, nem az Atyáé, azaz a Teremtő Istené. De pont Ő jelentette ki egy másik helyen:
👉És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük. 
Ezek a sorok is igazolják azt, ami később a gyakorló által is átélhető: Jézus Krisztus neve isteni eredetű. 
A Mi Atyánk-ima így folytatódik:

👉jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is

Abban az ideális világban minden az isteni törvények szerint történne. Ugyan a Legfelső törvényei uralják a jelenlegit is, de azokat nem látjuk egészében, és többnyire leszűkitjük különböző területekre, így pl. természeti törvényekre, társadalomtudományra, lélektanra. Az ideális állapotban azonban ezek eredője mind ugyanaz, a végtelen bölcsesség és szeretet forrása, melyről az ember jelenlegi állapotában csak álmodozik. Egyénileg és kollektíven is megélhetnénk a külső és belső elégedettséget. Minden folyamat olajozottan működne, a konfliktusok megoldandó feladatokká nemesülnének, melyeknek az egyes emberek és az országok vezetői egyaránt a megoldáskeresés egyértelmű vágyával fognának neki. Az erkölcs, az etika magas fokot érne el, és ezek nem a társadalomra erőltetett szabályozók által működnének, hanem teljesen maguktól alakulnának ki. 

👉mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma

Amennyiben egy nemzet minden tagja hívná és elméjében megidézné Őt, ott megszűnnének a gazdasági nehézségek. Még a korábban kifejezetten nehéz sorsú országokban is ismeretlen fogalommá válna a társadalmi szintű éhezés, mert az elmékben megjelent Jézus Krisztusnak a természet is engedelmeskedne. Talán elrugaszkodottnak tűnhet, de az érintett földrészeken átalakulna a klíma, a sivatagok visszaszorulnának, és az élhetetlen területeken is alapvető változások kezdődnének el. Maradna persze mindenhol bőven feladat, de az embereket nem fenyegetné az egzisztenciális ellehetetlenülés, az éhínség, a nyomor. Egyszerűen azért, mert az Ő jelenléte nem járhat mással, és elképzelhetetlen más forgatókönyv. 

👉és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; 

Ezúttal a következő sor szorosan kapcsolódik:

👉és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól;

Valószínűleg a korábbi évszázadok hozadékaként kialakulnának ugyan konfliktusok egyes országok között, de ahogy az a fenti sorokban is olvasható, minden döntéshozó a megoldáson dolgozna. Ebből a szemszögből nézve a bűnözés is a minimálisra csökkenne, és többnyire csak a legvégső megoldásként merülne fel a társadalom egy igen periférikus részében. Büntetésük kiszabását pedig a jóindulat tartaná kordában. 

Hibák természetesen előfordulnának, de azokat a társadalom tagjai azonnal korrigálnák, az egyéni akarat belesimulna a kollektívbe, ami mindenki érdekét szolgálná. 

👉mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.

Az ima utolsó része is pont azt igazolja, hogy az isteni erő csodája nem csak az egyén életét változtatja meg, hanem az egész társadalmét is. Ezzel bezárul a kör, kialakul a tökéletes védőháló mentálisan, ideológiailag, szociálisan, gazdaságilag egyaránt. Ez lenne maga a paradicsom.

Ez egy utópisztikus képzelgés - gondolod most, és sajnos igazad van. Ugyanakkor nincs más lehetősége a világnak. Tudnod kell, Istenhez sokféleképpen közelíthet az emberiség.  Vallások, hiedelmek alakultak ki, melyeken keresztül közvetetten ugyan, de a társadalmak számára lehetőségek és korlátok alakultak ki. Kétezer éve azonban olyan isteni Nevet kaptunk, mely minden szinten változást okozna. Csak tudni kéne vele kezdeni valamit, forgatni kellene a fejekben, tisztán, minden kétséget kizáróan. És ha most még tényleg hihetetlennek is tűnik, Új Aranykor köszöntene be a Földön. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Ég szerelme

Kezdők szerencséje

Ezoterikus csapda