A misztikus kísértés

A kísértésnek ezer arca van, megszererezni azt, amit a fotón, a tévében, a kirakatban látok, vagy hasonlót, mint amilyet az ismerősöm használ, mert neki már korábban tellett rá. A kísértés és a csábítás sóvárgással tölt el, és ha engedek, néhány percre vagy napra elégedettséggel tölt el, majd az egész kezdődik újra elölről. Többségük játszik az emberrel, leláncolja, de nem különösebben veszélyes, van azonban egyfajta, ami magában hordozza a totális bukást és a halált. A misztikus kísértésről lesz most szó. 
A misztikus kísértés az Úton lévők élménye, azoké, akik már rendelkeznek valamilyen spirituális kötődéssel, és többnyire úgy gondolják, a legjobb irányba tartanak, kikövezett úton haladnak az áhított cél felé. Útjuk lehet, hogy jó irányba visz, de millió veszély leselkedik rájuk, és mindegyik közül ez a legveszélyesebb. Ezt az élethelyzetet jól ábrázolják a híres sorok. 

👉Jézus Szentlélekkel telve visszatért (...) Nem evett semmit azokban a napokban, de azok elmúltával megéhezett. 

Tehát adott egy helyzet, amikor a gyakorló már rendelkezik tapasztalatokkal, és bizonyos fokú készségekkel, érzékenységgel. Az élet azonban nem ad meg neki mindent, amire úgy érzi, szüksége van, hiányérzete támad, talán jogosan, talán nem. Ott van az egy karnyújtásnyira, de nem éri el, vagy ha mégis, kifolyik az ujjai közül, képtelen megragadni és megtartani. A szükség, de főként a vágy arra ösztönzi, lépjen, tegyen azért, hogy sikerrel járjon. És a játszma folytatódik. 

👉Az ördög pedig így szólt hozzá: Ha Isten Fia vagy, mondd ennek a kőnek, hogy változzék kenyérré. 

Példabeli főhősünknek (nem Jézusra gondolok) van mentális ereje, és ha fegyelmezetlen, imájával olyan erőket kezd el mozgatni, melyek a legsúlyosabb bűnt vonhatják maguk után. A Szentlélek elleni bűnről részletesebben itt olvashatsz. 

👉Jézus így válaszolt neki: Meg van írva, hogy „nem csak kenyérrel él az ember”. 

Fel kell ismerni a Nagy Csábítást, és ellent kell tudni állni, egyszerűen nincs más lehetőség. Ha a gyakorlatod például abból áll, hogy Jézus Krisztus nevét hívod, maradj ennél. Persze lehetnek kérések, sóhajok, de ha a gondviselés visszautasít, azt el kell tudni fogadni. Majd talán egyszer, vagy soha, tartós energiát nem szabad beléjük fektetni. Ilyen, veszteségekkel járó kísérletekről bőven esik szó a blog elején. Ennek megértéséhez higgadtság és tiszta fej kell, amit abban a sóvárgással teli időszakban nehéz elérni. És nem lehet hátradőlni, ha túl vagy az első csatán, jön a következő. 

👉Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat. 

Második (máshol harmadik) esetben istenkísértésre hív a csábítás, olyan szituáció alakul ki, melyben öncélúan használhatnánk megszerzett "spirituális képességünket". Már ha van ilyen. Ez is tiltott, aminek okát és logikáját nem olyan nehéz megérteni.

Ebben a megközelítésben azok a varázslók - jobb szót nem lehet rájuk mondani -, akik folyamatosan és látványosan produkálják magukat, misztikus megközelítésben bukott emberek, csak ez nem érdekli őket, vagy még maguk sem vették észre. 

👉Ezután felvitte őt az ördög, megmutatta neki a földkerekség minden országát egy szempillantás alatt, és ezt mondta neki: Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom. Ha tehát leborulsz előttem, tied lesz mindez. 

A legveszélyesebb kitétel olvasható itt, a totális bukás kapuja. Lehet valaki fegyelmezetlen, a büntetést megkapja, észhez tér, és a régi úton halad tovább. Itt azonban már többről van szó. A Csábító azt ajánlja, legyen ő gondolataid középpontjában, hívd, kösd össze vele az életed, és megkapod, amire vágysz. NE TEDD! A történelemkönyvek számos tragédiát jegyeztek már fel, aminek a hátterében ilyen típusú szellemi kapcsolatok, rituálék álltak. Hosszú a lista, és tele van alkimistákkal, szabadkőműves páholyokkal, titkos rendekkel, vallási fanatikusokkal. Hazugság, fájdalom, szenvedés, háború és halál kíséri tevékenységüket. 

Szerencsére mindenki maga dönthet arról, továbbra is követi-e a helyes irányt. 

👉Jézus így válaszolt neki: Meg van írva: „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj.”

Fontos tudni, ezek az ördögi támadások az embert mindig jellemének leggyengébb pontján érik, ezért is érdemes felismerni a jeleit. Ha életünk egy területe megreked, viszont a kínálkozó lehetőség beteljesítéséhez erős mentális és érzelmi kényszert kezdünk érezni, ott kell vigyázni. Ezért mindenki óvakodjon a felelőtlen spiritizmustól, ehelyett inkább érdemes olvasni és okulni, vagy olyanok társaságát keresni, akik oldhatják az ember lelkét pusztító sóvárgást.

A Legfelsőhőz való feltétel nélküli kötődéssel, Jézus-imával, önfegyelemmel és önismerettel minden nehézség legyűrhető. 

👉Az egész élet:
akarni és el nem érni,
elérni és nem akarni.

(Johann Wolfgang von Goethe)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A mennyei építőmester

Ítélet más vallások felett

Kezdők szerencséje