Indulatkezelés

Számolj el tízig! Így szól a mondás, mely a közvélekedés szerint megóvhat a hirtelen, meggondolatlan tettektől, attól, hogy indulatból olyat tegyünk, amit könnyen megbánhatunk.

Ilyen helyzet márpedig bármikor, bárkivel megtörténhet, még veled is. Nyilván neked is van már egy közepesen hosszú listád arról, hogy mi az, amit nem kellett volna tenni, mondani, reagálni abban a stresszes helyzetben. A számolás még akár jó is lehet, hiszen mire eljutsz akár ötig is, máris rengeteg indulat elpárolog. És ezzel a szerintem alig használt trükkel emberi kapcsolatokat óvhatunk meg, és persze tárgyakat, mert nem töröd össze, nem rúgod fel, nem mész nekik.
A következő ajánlat ennél sokkal többről szól. Ha bármi miatt indulatba jössz, mondd magadban a Nevet. Egyszer, kétszer, háromszor, bármennyiszer. A hatás többszörös. Egyrészt lehiggadsz, és a düh, aminek valójában ki kellene jönnie, elkezd párologni. Máris higgadtabb leszel, hiszen a figyelmedet másra tereled. De ez a legkevesebb, ami történik.

Mivel ilyenkor az általánosnál sokkal nagyobb erőfeszítést igényel gondolkodni, a sokkal sűrűbb energiájú helyzetben sokkal több indulatot kell átirányítanod a Névbe. De ez az energia nem vész el, ebben biztos lehetsz: a Szent Név, mint egy gyémánt, faragni kezdi a jellem nemkívánatos kinövéseit, sokkal hatékonyabban, mint máskor.

Te hívod, és Ő jön a jótékony, szerető energiájával együtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Ég szerelme

Kezdők szerencséje

Ezoterikus csapda